Corona maatregelen

update: 15-12-2020

Alle medische behandelingen met een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog gaan voorlopig alleen door!

Wanneer je wilt starten met laseren is het vaak zoeken naar een goed en geavanceerd laserapparaat. Welke past bij mij en waarom? Gentle Clinics werkt met de Candela GentleMax Pro.
De GentleMax Pro combineert twee soorten lasers in één systeem waarbij gemakkelijk gewisseld kan worden van systeem. Er wordt dus gebruik gemaakt van twee soorten lasers: Alexandrite 755nm en Nd:YAG 1064nm.
Daarnaast heeft het apparaat een ingebouwd koelingssysteem. Op deze manier wordt de huid tijdens het behandelen direct gekoeld middels het Dynamic Cooling Device.
Met deze laser kun je veel verschillende soorten behandelingen ondergaan. Bij Gentle Clinics kun je terecht voor laserontharing, vasculaire aandoeningen en pigmentlaser.

Laserontharing

Gentle Clinics biedt veel mogelijkheden voor het laserontharen op het lichaam en gelaat. Doordat de GentleMaxPro gebruik maakt van twee lasersystemen kunnen we bij Gentle Clinics alle huidtypen (I t/m VI) behandelen. Voor de lichtere huidtypes wordt de Alexandrite ingezet en voor de donkere huidtypes wordt de Nd:YAG gebruikt.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren: haargroeifase, haarkleur, haardikte, hormonen en het lichaamsdeel.

Vasculaire aandoeningen

Met de GentleMaxPro kun je ook storende vaatjes laten laseren. Hierbij kan je denken aan couperouse in het gelaat, besenreisen op de benen of hemangioma. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Het resultaat is afhankelijk van verschillende factoren: dikte, kleur, diepte van het vat, opvolgen van de nazorg, lichaamsdeel. Deze behandelingen kan men het beste uitvoeren in het najaar en winter. In verband met de zon en de hitte van de lente en de zomer kan het gewenste resultaat minder zijn.

Pigmentlaser

Het is ook mogelijk om pigmentatie in het gelaat, handen, hals of elders op het lichaam te laten laseren. Meestal gaat dit om pigmentvlekken ten gevolge van zonschade. Ook hierbij zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Echter, is niet elke pigmentvlek behandelbaar. Enkel pigmentvlekken in de bovenste huidlaag (epidermis) kunnen worden behandeld. Daarnaast zijn pigmentvlekken ten gevolge van hormonen ook erg riskant in verband met uitbreiding van het pigment (denk aan melasma; ook wel zwangerschapsmasker). Ook voor deze behandeling geldt het advies om het enkel toe te passen in het najaar en de winter.

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kun je alle benodigde vragen over de behandelingen stellen aan de behandelaar.

Written by Ezgi