Salicylzuur

Wat is nou Salicylzuur?

Fruitzuren zijn een van de beste werkstoffen om je huid mee te exfoliëren oftewel dode huidcellen verwijderen. Iedereen kent wel de mechanische scrub korreltjes waarmee de meesten hun huid exfoliëren, dit is niet geschikt voor elke huidtype. Helaas onderschatten velen de enorme voordelen van (fruit)zuren in je dagverzorging. Fruitzuren worden onderverdeeld in AHA (hierover meer in een latere blog) en BHA zuren. Salicylzuur, een van de (fruit)zuren, is een BHA (beta hydroxyzuur) die voorkomt in cactussen, wildenblast en bepaalde fruitsoorten. Ook is deze werkstof een antioxidant. Verder bestaan er vele wetenschappelijke onderzoeken die de effectiviteit van deze werkstof bewijzen.

Waar zorgt het voor?

Vermindering talgproductie, mee-eters en acne

Omdat Salicylzuur in olie/vet oplost en een antioxidant is kan het mooi deze huidproblemen oplossen.

Rocasea, Keratosis pilaris en Psoriasis

Dankzij de kalmerende werking is deze werkstof ideaal voor het behandelen van deze huid aandoeningen

Oneffenheden en verdikte hoornlaag

Dankzij de keratolystische werking van deze werkstof verweekt de bovenste huidlaag, waardoor er een nieuwe huidlaag kan ontstaan.

Let op!

 • Salicylzuur werkt pas als er genoeg concentratie in het product zit. Minimaal 0,5 tot 2%.
 • Indien deze werkstof onderaan de ingredienten lijst van een product staat kun je er van uit gaan dat er te weinig in zit.
 • De PH-waarde van het product dient tussen de 3-5 te zitten, hoger dan 5 is de zuur geneutraliseerd en lager dan 3 zorgt voor irritatie van de huid.
 • De huid beschermen met een SPF is een MUST indien je salicylzuur gebruikt. Door de intensieve verwijdering van dode huidcellen is de huid extra gevoelig voor zonlicht.
 • Salicylzuur is een product die je moet opbouwen en het meest geschikt is voor een vette/onzuivere huid. Vraag daarom altijd advies aan een huidspecialist/therapeut hoe je dit het beste in je skincare routine kunt toevoegen. Onze therapeuten staan altijd klaar om vrijblijvend skincare en producten advies te geven!

   

  De blog over de ‘zus’ van salicylzuur namelijk glycolzuur (AHA) volgt snel!

  Made by Bouchra
   


BLOG GENTLE CLINICS


GentleMax Pro-U

Corona maatregelen update: 15-12-2020 Alle medische behandelingen met een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog gaan voorlopig alleen door! Wanneer je wilt starten met laseren is het [...]

Salicylzuur

Wat is salicylzuur en waar dient dit precies nou voor onze huid? Wat zijn de verschillen tussen al deze zuren? In deze blog legt onze collega Bouchra jullie precies uit wat deze BHA zuur precies doet voor de huid. Alvast veel leesplezier!

Skin oils

Het vinden van de juiste skincare oil kan een hele opgave zijn. Uit hoeveel stappen bestaat het? In welke volgorde smeer je het?Allemaal vragen die overweldigend kunnen zijn.

Ervaring van de zangeres Inez Atili

Kort geleden ben ik verhuist naar Amsterdam en was ik al heel lang zoekende naar de beste huid en laserkliniek. Toevallig zag ik een post voorbij komen [...]

Hoe begin je een skincare routine?

Het vinden van de juiste skincare routine kan een hele opgave zijn. Uit hoeveel stappen bestaat het? In welke volgorde smeer je alle producten op je gezicht? Welke serum gebruik je? Wat is dat met vitamine C en moet je nou wel scrubben of niet? Allemaal vragen die overweldigend kunnen zijn.

Ervaring van Farrah Mousha

Overal haar, dat was mijn grootste onzekerheid. Van bakkebaarden tot aan haar op mijn vingers. Anderhalf jaar geleden ben ik research gaan doen hoe ik dit volledig [...]

Vitamine C

Wat is nou vitamine C? Vitamine C is belangrijk in onze voeding, maar kan ook veel betekenen in onze skincare routine. Het is tegenwoordig niet meer weg [...]