Vitamine C

Wat is nou vitamine C?

Vitamine C is belangrijk in onze voeding, maar kan ook veel betekenen in onze skincare routine. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken, maar wat is vitamine C eigenlijk en wat doet het voor onze huid?

Vitamine C is een vitamine die niet door het menselijk lichaam wordt aangemaakt. Dit betekent dat je het via voeding/supplementen moet innemen. In onze skincare routine is het zo dat we de vitamine middels verschillende producten kunnen aanbrengen, van crèmes tot aan serums. Vitamine C is belangrijk voor de aanmaak van collageen (bindweefsel), dit zorgt voor huidversteviging. Daarnaast kan het acne en pigmentvlekken verminderen en helpt het tegen rosacea.

Zorgt voor:

• Anti-aging
• Versteviging en intense verzorging van de huid
• Aanpak van pigmentvlekken en acne
• Een stralende glowy huid
• Aanmaak van collageen (bindweefsel)
• Bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf
• Antioxidant die UV schade kan beperken

Vitamine C is erg instabiel, het kan slecht tegen licht en zuurstof. Om die reden worden in veel producten vitamine C derivaten gebruikt. Om het effect van ervan te merken wordt er gezegd dat er minimaal 5% vitamine C in een product hoort te zitten. Wat goed is om te weten is dat vitamine C je huid gevoelig maakt voor zonlicht. Het is daarom ontzettend belangrijk om een SPF te gebruiken, nadat je het hebt aangebracht. Probeer altijd een Vitamine C product uit. Door hoge concentraties kan het product een lichte prikkeling geven. Dit trekt na vaker gebruik vanzelf weg. In de toekomst zullen we meer blogs posten met leuke tips en weetjes over huidverzorging. Wil jij ook weten hoe je jouw huid kunt verbeteren, houd onze blogs dan vooral in de gaten!

Made by Bouchra


Blog Gentle Clinics


GentleMax Pro-U

Corona maatregelen update: 15-12-2020 Alle medische behandelingen met een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog gaan voorlopig alleen door! Wanneer je wilt starten met laseren is het [...]

Salicylzuur

Wat is salicylzuur en waar dient dit precies nou voor onze huid? Wat zijn de verschillen tussen al deze zuren? In deze blog legt onze collega Bouchra jullie precies uit wat deze BHA zuur precies doet voor de huid. Alvast veel leesplezier!

Skin oils

Het vinden van de juiste skincare oil kan een hele opgave zijn. Uit hoeveel stappen bestaat het? In welke volgorde smeer je het?Allemaal vragen die overweldigend kunnen zijn.

Hoe begin je een skincare routine?

Het vinden van de juiste skincare routine kan een hele opgave zijn. Uit hoeveel stappen bestaat het? In welke volgorde smeer je alle producten op je gezicht? Welke serum gebruik je? Wat is dat met vitamine C en moet je nou wel scrubben of niet? Allemaal vragen die overweldigend kunnen zijn.

Ervaring van Farrah Mousha

Overal haar, dat was mijn grootste onzekerheid. Van bakkebaarden tot aan haar op mijn vingers. Anderhalf jaar geleden ben ik research gaan doen hoe ik dit volledig [...]

Vitamine C

Wat is nou vitamine C? Vitamine C is belangrijk in onze voeding, maar kan ook veel betekenen in onze skincare routine. Het is tegenwoordig niet meer weg [...]